Mijn favorieten

ERA-garantie: een huis met zekerheid verkoopt beter

Als u een huis verkoopt, wil de koper er graag zeker van zijn dat alles in huis ook werkt. Bij een bestaand huis is dat niet altijd het geval. Alles wat gebruikt wordt slijt. Een huis kopen kost al veel geld en een koper zit dan niet op onverwachte kosten te wachten. U kunt deze onzekerheid bij de potentiële koper wegnemen door het bieden van een ERA-garantie op uw huis. Met deze garantie is het risico op onvoorziene kosten door defecten en mankementen voor de koper aanzienlijk kleiner.
 

Welke zekerheid geeft u?
Met ERA-garantie geeft u de koper tot 12 maanden na het transport bij de notaris een garantie op de werking van:
 

1. keukeninbouwapparatuur (niet ouder dan 10 jaar);
2. loodgieterswerk (in het huis);
3. sanitaire voorzieningen;
4. elektriciteitsvoorzieningen;
5. warmwaterinstallatie (radiatoren, leidingen, boiler; cv-ketel uitgezonderd).


Mocht er onverhoopt toch een defect of mankement optreden, dan belt de koper de ERAssistlijn. U heeft daar zelf geen omkijken meer naar.
 

Hoe werkt het?
Om een ERA-garantie af te kunnen sluiten wordt er een zogenoemde ERA-garantie-opname gedaan van de onderdelen in de woning die voor garantie in aanmerking komen. Deze onderdelen worden door middel van afgifte van het ERA-garantiecertificaat® bij overdracht van de woning bevestigd. Op deze wijze kan de koper eenvoudig en overzichtelijk zien op welke onderdelen de garantie van toepassing is. Soms blijkt uit een opname dat niet alle onderdelen of installaties voor garantie in aanmerking komen. Na vakkundige reparatie kunnen deze vanzelfsprekend aan de garantie worden toegevoegd.


Wat kost het?
De ERA-garantie kost u slechts € 125,-.


Wat levert het u op?
Over het algemeen worden huizen met ERA-garantie sneller en voor een betere prijs verkocht dan huizen zonder garantie. U geeft immers zekerheid aan de koper. Zeker in deze tijden is extra zekerheid gewenst. De kosten voor de garantie verdient u dus snel terug. Het is dan ook niet voor niets dat een groot deel van onze huizen met ERA-garantie wordt aangeboden.


 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring