+31(0)76 - 541 13 44

Smienk ERA Makelaars

Zoek meer

Uw woning verkopen

U kunt uw woning maar één keer op de beste manier verkopen.

Om u behulpzaam te zijn bij de keuze van een makelaar geven wij u hier een aantal overwegingen om tot een goede keuze te komen.

  • Bezoek internetsite van makelaar. Voordat u een makelaar uitnodigt, bezoek dan zijn internetsite. Kijk op welke manier de makelaar de te koop staande panden aanprijst. Let daarbij op de kwaliteit van het beeldmateriaal en of de complete brochure eenvoudig te downloaden is.
  • Vraag om een Vergelijkende Marktanalyse. Nodig een makelaar uit die de waarde van uw woning professioneel bepaalt en dat ook helder onderbouwt en rapporteert.
  • Maak een afspraak via e-mail. Vraag bij voorkeur een waardebepaling per e-mail via een makelaarssite aan. Dan kunt u zien hoe snel een kantoor reageert. Op die manier zullen ze waarschijnlijk ook omgaan met de potentiële koper van uw huis.
  • Kies voor een groot bereik. Zorg dat de makelaar die uw woning op de beste wijze wil verkopen een groot marktbereik heeft. Bijvoorbeeld doordat de organisatie meerdere kantoren heeft of onderdeel vormt van een landelijk netwerk (dit laatste is wat anders dan het NVM lidmaatschap). Hoe meer mensen geïnformeerd kunnen worden over uw woning hoe groter de kans is dat de beste koper gevonden wordt.
  • Is makelaar en team overtuigend. De waarde van een makelaar wordt voor een groot deel bepaald in de onderhandeling. Dat is het moment dat hij het geld voor u moet verdienen. Kijk tijdens een gesprek of de makelaar overtuigend is.
  • De waarde van marketing. Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom een consument voor een pak koekjes bijvoorbeeld bij Albert Heijn meer betaald dan bij de Lidl? Blijkbaar is de consument bereid voor exact hetzelfde product bij de ene winkel meer te betalen dan bij een andere winkel. Dat geldt ook voor uw huis. Er is een direct verband tussen de marketing inspanning en de prijs. Kijk bij de inzet van een makelaar dus vooral naar kwaliteit en bereik van marketingmiddelen. Die bepalen immers het resultaat.
  • De waarde van een goede presentatie. Een koper op de woningmarkt heeft een grote keuze aan beschikbare woningen. Hoe beter de presentatie van de woning is hoe groter de kans is, dat de kandidaat de moeite neemt om uw woning te komen bekijken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Straat & huisnummer

Postcode & plaats

Telefoon

Mobiel

Onderwerp

Uw bericht