+31(0)76 - 541 13 44

Smienk ERA Makelaars

Zoek meer

Overbruggingsgarantie

U weet het 100% zeker: dit wordt uw nieuwe woning! Maar dan? U heeft uw eigen woning nog niet verkocht. Hierdoor loopt u het risico op dubbele woonlasten. Misschien zelfs voor langere tijd.

U moet er niet aan denken!

Met Overbruggingsgarantie® worden uw eventuele dubbele woonlasten voor 1 of 2 jaar door de verkoper gecompenseerd. Zolang uw oude woning niet is verkocht ontvangt u maandelijks een compensatie. Dankzij een overbruggingsgarantie kunt u uw nieuwe woning met een gerust hart aankopen.

Waarom Overbruggingsgarantie®?

Zolang de eigen woning nog niet is verkocht durven veel kopers de stap naar een nieuwe woning niet te zetten. Begrijpelijk, de lasten voor twee woningen zijn voor veel mensen moeilijk te dragen. Als de verkoop van de eigen woning langer duurt dan gedacht heeft dit grote financiële consequenties. Een situatie die op dát moment niet gemakkelijk meer op te lossen is.
Koopt u met Overbruggingsgarantie dan heeft u dit risico voor een afgesproken periode (1 of 2 jaar) gedekt. Hierdoor koopt u nú uw nieuwe woning en bent u, in het geval van dubbele lasten, zeker van een maandelijkse financiële compensatie.

Het garantiebedrag staat vooraf vast

Met Overbruggingsgarantie worden de dubbele woonlasten gecompenseerd op basis van een vast percentage, namelijk 2,5% van de koopsom van de nieuwe woning. Het garantiebedrag staat dus vooraf vast: 2,5% voor 1 jaar, 5% voor 2 jaar. Zo weten koper en verkoper dus altijd vooraf waar zij aan toe zijn.

Hoe regelt u Overbruggingsgarantie®?

Tijdens de (prijs)onderhandelingen over de nieuwe woning wordt afgesproken óf er Overbruggingsgarantie geldt. Wordt Overbruggingsgarantie door verkoper en koper overeengekomen dan legt de makelaar dit vast in de koopovereenkomst. Koper en verkoper betalen beiden eenmalig € 395,= incl. btw. aanmeldingskosten. Hierna wordt alles door de makelaar, notaris en het Centraal Bureau Overbruggingsgarantie (CBOV) geregeld.

Wat gebeurt er nadat u Overbruggingsgarantie® bent overeengekomen?

Nadat de koopovereenkomst door de koper en verkoper is getekend is het wachten op de overdracht van het huis (ook wel levering genoemd) De koper heeft in deze periode de tijd om de “oude” woning te verkopen. Is de “oude” woning voor de overdracht niet verkocht dan zal de Overbruggingsgarantie in werking treden. Uw notaris houdt het garantiebedrag (2,5% of 5% van de koopsom) bij de overdracht in op de koopsom. Het garantiebedrag gaat in depot bij de centrale depotnotaris. Uit het depot zal aan de koper maandelijks 1/12e deel worden uitgekeerd zolang de eigen woning niet is verkocht CBOV controleert maandelijks of de woning van de koper nog niet is verkocht en geeft de depotnotaris opdracht tot uitbetaling. Wanneer de woning van de koper is verkocht zal CBOV de eindafrekening opmaken.

Kijk voor meer informatie op www.overbruggingsgarantie.nl